Elbolag i Sverige - Alla svenska elleverantörer

Det finns runt 150 olika elbolag i Sverige, nedan finns samtliga elbolag i Sverige listade.

Den Svenska elmarknaden avreglerades 1993 och idag finns det 150 st elleverantörer för dig som elkund att välja mellan. Som elkonsument har man goda möjligheter att sänka sina elkostnader genom att vara aktiv i valet av elleverantör. Det enklaste sättet att göra detta är att använda en jämförelsetjänst för elavtal som Compricer, Elskling eller TecknaEl.

Populära elbolag

Det finns många elbolag i Sverige, så många att det blir svårt att välja. Vill man ha ett bra elbolag som erbjuder något mer än bara billig el som bra villkor, hållbar el eller verktyg som hjälper dig att hålla ner kostnaden behöver man lyfta blicken lite längre än bara priset. Nedan listar vi populäraste elbolagen här på elen.nu.

Telge Energi
Fortum
Göta Energi
Tibber
GodEl
E.on
Vattenfall

Eftersom elmarknaden är avreglerad innebär det att du som elkonsument fritt kan välja vilken elleverantör du vill ha. Du kan alltså välja ett elbolag som har sitt säte i en annan ort än den du vill ha elen till. Däremot kan man inte byta elnätsbolag, då detta är kopplat till elnätet och var elen ska levereras.

Nedan visas alla Sveriges elbolag, för att läsa mer om en specifikt elleverantör, vilka elavtal de erbjuder och vad du kan få för elavtal via dem, klicka på deras logotyp.

Dela: