Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Elskling,se och Compricer.se

Så hittar du det billigaste elavtalet 2023

Publicerad 15 juni, 2020

I Sverige finns det över 140 elbolag och de erbjuder tillsammans ca 6000 olika elavtal. Det gör att du som elkonsument har mycket att välja från och möjligheten är stor att det finns ett elavtal med ett bättre villkor än det du har idag och som sänker dina elkostnader. Är du dessutom en av de som inte har gjort något aktivt val av elavtal alls eller sedan ditt tidigare avtal löpt ut kan du spara ännu mer på att jämföra och byta elavtal!

Hushållen i Sverige lägger i genomsnitt ca 25% av sin bruttoinkomst på boendekostnader, en nedåtgående trend tack vare de låga bolåneräntorna. Kostnaderna för el har inte minskat då vi har allt mer elförbrukande prylar i hemmen, och det blir allt vanligare att man laddar sin elbil hemma.

Populära jämförelsetjänster för elavtal

Det finns ett flertal bra tjänster för att hitta de bästa elpriserna och för att byta elavtal, några av dem har också jämförelser för lån och försäkringar för att sänka dina omkostnader ytterligare. Samtliga tjänster nedan är kostnadsfria och helt utan helt förpliktelser. Se vad du kan spara redan idag!

elmarknad.se
Hos Elmarknad.se jämför du tusentals elavtal från Sveriges +150 elbolag.
Compricer El
Kunder som använder Compricer för att jämföra och byta elavtal eller försäkringar sparar i genomsnitt 1300 kr per år.
elskling.se
elskling.se har hjälpt över 700 000 svenska hushåll att jämföra elpriser och byta elavtal. Elbytesprocessen tar mindre än 8 minuter.

Vad behöver jag för att jämföra elpriser?

För att kunna jämföra och hitta det bästa elavtalet för dig behöver du veta vilket postnummer elavtalet gäller för och den årliga elförbrukningen i kWh. Uppgifterna bör finns på den senaste elfakturan från nuvarande elbolag.

Hur går det till?

Att jämföra elpriser och hitta det bästa elavtalet är enkelt och tar bara några minuter med en jämförelsetjänst för elavtal. Jämförelsetjänsten presenterar de mest fördelaktiga elavtalen för området du bor i med den förbrukning du angett. Jämförelsetjänsten kan också sortera ut elavtal som uppfyller andra krav som du som elkonsument kan ha som typ av elavtal, hur elen ska vara producerad och betalsätt.

Använd tjänster som Elmarknad.se, Elskling.se och Compricer för att jämföra elavtal och när du hittat ett elavtal som sänker dina elkostnader byter du enkelt direkt på webbplatsen. Jämförelsetjänsterna är helt kostnadsfria och utan förpliktelser, vill du inte byta elavtal så kan du avbryta när som helst.

Hur mycket kan jag spara?

Hur mycket man kan spara på att byta elavtal beror på hur det nuvarande avtalet ser ut och hur mycket el hushållet förbrukar. Bor man i ett hushåll som förbrukar mycket el, ex. en villa med direktverkande elvärme och man dessutom inte har gjort ett aktivt val av elavtal, finns det störst möjlighet att spara mycket pengar på att byta elavtal.

I genomsnitt sparar den som byter elavtal mellan 1300 kr och 1800 kr per år (källa Compricer.se och Elskling,se) och med tanke på att det tar mindre än en minut att jämföra elavtal finns det ju egentligen ingen anledning att inte göra det. Det finns flera jämförelsetjänster för elavtal och det är inte fel att använda flera stycken i jakt på det bästa elavtalet då det kan förekomma specialerbjudanden via en tjänst som inte förekommer i en annan.

När du hittat ett elavtal som passar dig och bestämt dig för att byta till det sköter jämförelsetjänsten bytet åt dig, och det gör de helt utan kostnad.

 

Dela: