Jämför elpriser - Sänk dina elkostnader

Hitta det bästa elpriset genom att jämföra elhandlarnas elpriser. Här hittar du kampanjer, de populäraste elhandlarna och verktygen för att sänka dina elkostnader idag. Klicka här för att jämföra elavtal.

Det är inte svårt att byta elbolag

En vanlig missuppfattning är att det är svårt att byta elbolag, att det är en krånglig procedur och att man riskerar att bli utan el vid skiftet. Det enklaste sättet att byta elbolag är att göra det online, då kan man jämföra priserna på elavtalen och göra bytet direkt på jämförelsetjänstens eller elbolagets webbplats. Man ger då det nya elbolaget fullmakt att säga upp det gamla avtalet, så inte ens det behöver du göra själv.

Så här byter du elavtal

  1. Ta fram din senaste elräkning, på den framgår vem som står för avtalet, när avtalet går ut, uppskattad elförbrukning och anläggnings-ID.
  2. Jämför elbolagens elpriser via jämförelsetjänsterna och kampanjerna som finns på denna sidan. Du kommer här behöva veta postnummer och uppskattad elförbrukning.
  3. Hittar du ett bättre elavtal än det du har tecknar du det enkelt via jämförelsetjänsten eller elbolagets webbplats. Här kommer du behöva ange bland annat vem som står på det tidigare avtalet, när det nya avtalet ska börja gälla samt anläggnings-ID.
  4. Klart!

Aktuella kampanjer

Vill du vara säker på att få ett bra pris kan du titta på elbolagens egna kampanjer, vi listar de populäraste kampanjerna och elleverantörerna nedan.

1. Skellefteå Kraft

Just nu! 100% förnybar el utan månadsavgift i 9 mån. Spara 441:-

Se ditt pris

2. Telge Energi

Just nu! Timpris utan påslag samt Rörligt elavtal + vinterpris

Se ditt pris

3. Fortum

Just nu! Fri månadsavgift i 1 år, värde från 470:-

Se ditt pris

Fast eller rörligt pris, eller mittemellan?

Det är den stora frågan, och det är inte helt enkelt att ge ett bra svar på den frågan. I grund och botten handlar det om hur stor risk man är villig att ta och vilka marginaler man har, men historiskt sett så har ett rörligt elpris varit det billigaste på sikt. Vi vill inte ge någon rekommendation om vilken typ av elavtal man bör välja utan vi förespråkar att man aktivt jämför elavtalspriser och väljer ett elavtal som man själv känner sig nöjd och trygg med.

När är det “rätt” tillfälle att byta elavtal?

En annan vanlig missuppfattning är att det skulle vara bäst byta elavtal på sommaren, i synnerhet om man vill binda elpriset under en längre tid. Så är det inte. Ibland Rätt tillfälle att se över sitt elavtal är just nu, så det finns ingen anledning att vänta på “bättre tider”. Det viktigaste är att man är aktiv och jämför elavtal och kampanjer innan man bestämmer sig.

Populära elbolag

Telge Energi
Fortum
Göta Energi
Tibber
GodEl
E.on
Vattenfall

Se alla elbolag här.

Dela: